TOYOTA AVENSIS T22 KESKUSLUKITUS
Tuli eräänä päivänä eteen aika ärsyttävä vika keskuslukitukseen. Rupesi avamaan itekseen ovia. No mitäs siinä, mutta jos se vetää lukot auki parin sekunnin välein, niin rupee hermot menemään jo sellasessa rämpytyksessä. Otin sulakkeen jo irti keskuslukitukselta että ei lukot sentään hajoa mokoman takia.

Jostain keskustelupalstalta luin että vika saattaa olla kuskin ovessa olevassa mikrokytkimessä. Eräänä päivänä otin ovesta verhoilut irti ja kurkkasin mitä sieltä oven sisältä löytyy. Aikani tutkin keskuslukolle menevää liitintä ja nappasin siitä yhden piuhan irti jonka luulin ohjaavan lukkoja aukipäin. Laitoin liittimen kiinni ja siihen loppu itekseen aukeamiset. Eli vika todennäköisesti oli siellä mikrokytkimessä. En ruvennut sitä koko lukkopakettia sieltä irti repimään, kun tuntu olevan sen verran vaikeasti irroitettavissa, joten jätin vaan sen piuhan irti ja nakkasin kamat takas paikoilleen.

Ainoa huonopuoli tossa on, että kuskin lukosta ei voi ohjata keskuslukitusta aukipäin, mutta itse käytän ainakin siihen tarkoituksen kauko-ohjain joten EVVK ;) Ja "korjaus" maksoi tasan 0€. Mitä lie maksaa jos lähtee tota pakettia mekkiliikkeestä ostamaan uutena?

Päivitystä 12.08.2011.

Reilu vuosi meni edellisestä temppuilusta, kun se alkoi uudelleen. Lukitus ei toiminut kiinnipäin kuin oven sisäpuolisesta kytkimesta. Ajattelin jo että nyt siellä on joku isompi vika, että joutuu ostamaan uutta palikkaa.

Muutama viikko meni, enkä jaksanut perehtyä asiaan sen paremmin. Sitten eräänä yönä se oli naputanut lukkoja kiinni taukoamatta. No pakkohan sille oli jotain tehdä. Tuli mieleen, että olisko siellä sama vika kuin edellisen kerran, tällä kertaa vaan toisinpäin. Viimeksi koitti aukoa lukkoja ja nyt sitten lukita.

No oven purkuun taas. Yleismittarilla mittailin piuhoja sekä lukon napoja ja otin johdon irti, jonka totesin olevan se joka ohjaa kuskin lukolta keskuslukitusta kiinnipäin. Laitoin liittimen kiinni ja keskuslukitus toimi taas normaalisti kauko-ohjaimesta. Nyt keskuslukitus ei tietysti toimi kuskin lukosta kumpaakaan suuntaan, mutta en ole ennenkään siitä keskuslukitusta käyttänyt.

Uusi osa maksaa ilmeisesti 200-300€ ja purkaamolla näytti hinta olevan 50-80€. Noista vanhoista taas ei tiedä mikä päivä niihin iskee sama vika, joten totesin tämän parhaaksi vaihtoehdoksi. Tossa alla vielä ne johdot, jotka olen ottanut irti.